Public

Wood Construction Center

case study

Following development of a multi-phase master plan, the college decided to pursue a single project that would replace, rather than renovate, the existing 30,000-sf shop building with a new 70,000-sf center. The building site slopes almost twenty-five feet from the northeast to the southwest. By stacking shops and creating an interior plaza, this grade change became an opportunity to provide on-grade access for all four shops and bring natural light to most spaces. The heart of the campus is a gallery/gathering space with large roll-up doors at each end that can be opened fully to both the internal plaza and the visitor entry. The building is LEED certified.

APPROACH

Jody Miller Construction was brought onto the project via Design – Bid – Build. We worked with the architect and owner to bring the building to life by using reclaimed and environmentally sustainable wood products. Having the project located on Capital Hill in Seattle made for the logistics of the project to be very tough. We worked with all the neighbors, City of Seattle, and businesses to minimize impact.

START A PROJECT TODAY

CONTACT US TODAY